Patchouli

€ 9,70
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

'Ik zet je met beide benen op de grond''

Latijnse naam: Pogestemon Cablin

Land van herkomst: Singapore

Winning: Waterdampdestillatie

Patchouli: de bekende geur uit de flower power tijd!


Mensbeeld

Het Patchouli type heeft last van onrust en innerlijke drukte waardoor het leven moeilijk te behappen is. Ze moet leren om met beide benen op de grond te komen zodat de verbinding met de Aarde kan worden hersteld waardoor veiligheid en daadkracht weer deel gaan uitmaken van het leven.


Psychisch

De Patchouli olie heeft sterke affiniteit met het basis chakra en helpt je daarom goed in je gronding te komen. Niet voor niets is de Patchouli een onderdeel van de beroemde Moeder aarde olie van De Groene Linde. Verdamp Patchouli tijdens het mediteren zodat je goed blijft verbonden met de aarde. Het is een natuurlijke rustgever. Voel je je prikkelbaar, snel geïrriteerd, onrustig, rusteloos of heb je een gespannen gevoel? Gebruik dan Patchouli vanwege haar grondende werking.


Spiritueel

Patchouli helpt jou je bewustzijn te vergroten en daardoor meer aanwezig te zijn in het hier en nu. Patchouli helpt je om verbinding te maken met het plantenrijk. Bij Sjamanistische rituelen opent Patchouli de poort waardoor je in contact komt met de wereld van elfen en feeën.


Affirmatie
'Met gemak maak ik mijn taken en creatieve opdrachten'


Lichamelijk

Patchouli helpt de huid schoon te houden. Het ondersteund het herstellend vermogen van de huid en is dus goed om in te zetten bij (oude) littekens en zuivert de vette huid. Verzorgt de kalknagel en voor behoudt van een gezonde huid van de voet. Patchouli is goed voor het bindweefsel in de huid en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Daarnaast heeft Patchouli een gunstige werking voor soepele aderen en een goede conditie van de bloedvaten bij ontsierde aderen.

Tips

  • Maak een massageolie met Patchouli en Grapefruit voor het masseren van de vrouwelijke probleem zones, bovenbenen en billen. Voor een extra diepe werking kan je gebruik maken van de droogborstel techniek. Dit voor behoudt van normale structuur en functie van de huid.
  • Voeg enkele druppels toe aan een neutrale shampoo om het herstellend vermogen van de hoofdhuid te ondersteunen. Masseer enkele minuten de hoofdhuid voor een goede invloed op de bloedcirculatie.


Mengt goed met: Mirre, Scharlei, Kaneel, Lavendel, Roos, Rozemarijn


Chakra's: Basis Chakra, Zonnevlecht, Hart

Edelstenen: Mosagaat, Boomagaat, Kabamba Jaspis, Robijn


Contra-indicatie

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.