Lavendel

€ 11,20
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

"Ik help je om lekker te slapen"


Latijnse naam: Lavendula Augustofolia

Land van herkomst: Frankrijk

Winning: Stoomdestillatie


Mensbeeld

De drijfveer die het lavendeltype heeft is “ik ben niet goed genoeg”, wat vaak de oorsprong vindt in de jeugd. Dit komt doordat deze mensen vaak hoogsensitief zijn Door ouders die grote verwachtingen hebben ten aan zien van hun kinderen waaraan die kinderen niet hebben kunnen voldoen. Dit type mens neemt dit gevoel van niet goed genoeg zijn mee in zijn of haar verdere leven en voelt zich iedere keer weer te kort schieten naar de omgeving. Hij of zij voelt zich schuldig en denkt geen goede echtgeno(o)t(e)) of geen goede ouder te zijn. Vaak gaat dit gepaard met het afwijzen van het eigen lichaam en kan zich niet vrij voelen in zijn of haar leefomgeving maar ook niet in seksualiteit. Deze mensen hebben een keus en zullen zich eerst moeten ontdoen van het verleden om zo hun eigen ‘ik’ terug te vinden.


Psychische toepassingen

Lavendelolie is een etherische olie die de harmonie herstelt en een prettige, frisse en zuiverende sfeer creëert, net zoals citroenolie. Lavendelolie heeft een positieve in vloed op de zenuwen/zenuwstelsel, verdrijft slechte gedachten en is vooral bekend om haar gunstige uitwerking bij het inslapen.


Spiritueel

Lavendelolie brengt de hogere en lagere chakra’s in evenwicht. De Lavendelolie heeft affiniteit met het derde chakra en zorgt ervoor dat hevige emoties worden gekalmeerd. Ook het zevende chakra staat voor lavendel, daar zorgt de olie ervoor dat je makkelijker in een trance komt en helpt je om je hogere zelf te laten dalen zodat de kostbare kennis tot je beschikking komt. Het is een goede olie bij meditatie en visualisatie. De olie werkt energetisch balancerend.


Affirmatie
Ik ben gezond, heel en compleet. Ik ben sereen, relaxed en ik adem diep in, wetend dat alles goed is


Lichamelijk

Binnen de aromatherapie wordt lavendelolie gezien als de meest veelzijdige olie want het beschikt over vele eigenschappen. Een flesje Lavendelolie kan in geen enkel huishouden ontbreken!
Lavendelolie helpt om lekker te slapen. De olie levert een bijdrage aan het behoud van een gezonde huid. De olie is goed voor het bindweefsel van de huid.

Om de slaap te bevorderen maak je een basisolie, bijvoorbeeld 100 ml Druivenpit olie, met daarin 50 druppels Lavendel klaar. Smeer je daarmee in en stap dan onder een warme douche. Slaap lekker!


Lavendelolie werkt synergetisch, wat inhoudt dat als je een druppel lavendel toevoegt aan een mengsel van verschillende etherische oliën de werking ervan wordt versterkt.


Mengt goed met: Alle Citrus oliën, Geranium, Patchouli, Wierook, Anijs, eigenlijk met alles.

Chakra's: Alle chakra's

Edelstenen: Amethist, Ametrien, Angeliet, Seleniet, Hemimorfiet, Lapis Lazuli, Bergkristal


Contra-indicatie

Geen