Cederhout

€ 8,65
incl. btw, excl. levering
Niet op voorraad

Beschrijving

"Ik zorg voor een goede gronding"

Latijns naam: Juniperus virginiana
Land van herkomst: VS
Winning: Waterdamp distillatie.


Mensbeeld

Het Ceder type voelt zich onderdrukt door de liefde van zijn ouders en heeft daardoor het gevoel dat hij aan de verwachtingen moet voldoen. Hierdoor heeft hij de neiging om altijd rekening te houden met anderen en komt er een angst op dat hij niet aan de verwachtingen kan voldoen.


Psychisch

Ceder staat bekend om zijn kracht en vreedzame heerschappij. De Ceder help je om te aarden en in balans te komen. Hij zet jezelf met beide benen op de grond waardoor het makkelijker wordt om het leven te accepteren zoals het is. De Ceder geeft bescherming aan degene die gevoelig zijn voor de dagelijkse 'hardheid'. Het helpt je mentaal te stabiliseren en kalmeren.
Bijvoorbeeld tijdens drukke tijden binnen een gezin zal de Ceder verzachtend en zuiverend werken en de sfeer weer in harmonie brengen. Zijn aangename geur trekt liefde en gezelligheid aan en hierdoor wordt aandacht en begrip voor elkaars gedachten en wensen gestimuleerd. Hierdoor helpt de olie om evenwicht in stress situaties te brengen.


Spiritueel

Voeg Ceder toe aan een blend die bedoeld is om je ruimte te reinigen. Net als Salie wordt Ceder gebrand tijdens ceremoniële smudge sessies. Ceder helpt je tijdens meditaties of gebedswerk. Ceder verdiept je spirituele handelingen en rituelen. Het gebruik van Ceder kan je met een intentie inzetten om de 'Law of attraction' te bekrachtigen.


Affirmatie
Met iedere stap die ik doe ben ik mij bewust van de verbinding met Moeder Aarde


Lichamelijk

Ceder kan worden ingezet om vrijer te ademen en ondersteunt de luchtwegen. De olie draagt bij aan behoud van gezonde luchtwegen. Ceder olie draagt bij aan een normale werking van de spieren en het behoud van soepele gewrichten en gezond kraakbeen.
Bij het vervaardigen van je eigen crème levert deze olie een bijdrage aan het gezond houden van de huid. In haarverzorging producten werkt de olie goed voor het behoud van een gezonde hoofdhuid, maar ook het gezond houden van nagels.

Je kunt een paar druppels Ceder mengen met een basisolie of andere massage oliën om het psychische en fysieke welzijn te ondersteunen.


Mengt goed met: Eucalyptus, Pepermunt, Lavendel, Geranium, Wierook, Tea Tree

Chakra's: Hart, Basis en Zonnevlecht chakra

Edelstenen: Hematiet, Mosagaat, Versteend hout, Boomagaat


Contra-indicatie

Niet gebruiken bij kinderen, zwangere vrouwen en bij het geven van borstvoeding. Ceder is abortief en neurotoxisch. Kan in sommige gevallen huidirritatie veroorzaken, zeker als de olie puur op de huid wordt aangebracht. Het is bij alle etherische oliën beter om deze aan te lengen met een basisolie voor het gebruik op de huid.