AROMA MASSAGE

Meer dan alleen ontspannen met een lekker geurtje ....

Een ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen. Deze massage heeft niet als doel je dieper gelegen spieren te herstellen maar werkt uitsluitend in de buitenste lagen van het spierweefsel. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen ook lager.

Om een optimale ontspanning te bereiken wordt tijdens deze massage een natuurlijke olie met etherische olie gebruikt. Bij aroma massage gebruik ik een plantaardige basisolie waaraan 100% natuurzuivere etherische olie wordt toegevoegd. Deze oliën hebben een heilzame werking op lichaam en geest en voorzien de huid van voedingsstoffen, ontspannen de spieren en brengen de geest tot rust, pure ontspanning dus. De samenstelling zal per persoon verschillen omdat de blend wordt afgestemd op het doel van de massage.

Een aroma massage heeft een nog diepere werking dan een gewone massage, omdat het nog sterker op het lichaam en de geest doorwerkt. De olie wordt opgenomen in de bloedstroom, door inademing en via de huid waar het ons lichaam beïnvloed. Bepaalde geuren zullen ontspannend en andere zullen stimulerend werken.

Voor wie?

Een aroma massage is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van lusteloosheid, vermoeidheid, depressiviteit, hoofdpijn of migraine, algemene stressklachten of spier- en gewrichtsklachten. Maar ook wanneer je gewoon eens fijn wilt ontspannen is aromamassage zeker een aanrader. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

De behandeling

Het lichaam wordt op een zachte wijze gemasseerd. Dit is niet te vergelijken met een sportmassage. De aanrakingen zijn veel lichter en minder gericht op de spieren. We laten bij deze massage de aroma's het werk doen. Je voelt de spanning verminderen en dat gevoel zal enkele dagen aanhouden.